Svédgomba saláta

  • 2013.02.15.
  • 0

Nem is értem, hogy miért készítettem olyan régen, amikor szeretjük. Az is ritka, hogy túl sok gomba van itthon, amivel kezdeni kéne valamit. Szerencsére életem párja azonnal ötletel, hogy mit kezdjünk vele.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:50-60 dkg gomba1 közepes fej hagyma3 gerezd fokhagyma2 evőkanál olaj2-3 db babérlevél2-3 ágacska kakukkfű v. 1 teáskanál szárítottsóbors15-20 dkg sűrített paradicsom ízlés szerint cukor1/2 citrom leve Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a szeletekre vágott gombát, sót, borsot, kakukkfüvet, babérlevelet. Pároltam addig amíg levet engedett. Ekkor belekevertem a sűrített paradicsomot. Néhány perces főzés után ízesítettem cukorral és a citromlével, amivel készre főztem. Nem meglepő módon ez a saláta melegen is finom, de azért hidegen az igazi.

Címkék

Vegetáriánus