Juhsajttal töltött tök Hughtól

  • 2013.02.03.
  • 9

Az elmúlt Karácsonykor nem írtam bejegyzést az ajándékaimról, mert lusta voltam. Kár, mert utólag nem tudok mást prezentálni, mint Hugh Fearnley-Whittingstall, River Cottage minden napra című szakácskönyvét. Nagyon örültem ennek a könyvnek, imádom. Aki kedveli Hught megért engem. Egyszerűen, természetesen főz, semmi fakszni. Ő a hétköznapok séfje, ami nekem nagyon fontos hiszen ebből van több. Jól esik néha 7 fogást végigenni egy elegáns étteremben, elbűvölve az ízektől, a különlegességektől. Néha, ünnepelve, szórakozva, de nem mindennap! A hétköznapokra ott van Hugh, az ízlésemnek pont megfelel.
Hozzávalók, ahogyan
készítettem:2 kg sütőtök4-5 gerezd fokhagyma5 dkg vajkevés olívaolajsó, borskét teáskanálnyi kakukkfűkét teáskanál méz10 dkg pirított dió20 dkg durvára reszelt juhsajtA méretes tököt széltében és hosszában is elvágtam. A magokat kikapartam, az üregekbe vajat és apróra vágott fokhagymát tettem. Amelyikben nem volt üreg, azt megtűzdeltem fokhagymával. Olívaolajjal megkentem a tetejét, 180°C-on légkeveréses sütőben 60 percig sütöttem. A megsült tökhúst úgy kapartam ki, hogy egy ujjnyi vastag réteget meghagytam. Egy tálban a tökhúst a vajas-fokhagymás szafttal, a durvára tört dió és a sajt
kétharmadával, a kakukkfűvel, sóval, borssal összekevertem. Visszatöltöttem a keveréket az üregekbe, a tetejére szórtam a maradék sajtot és diót, kevés mézet csepegtettem rá és 15 percre visszadugtam a sütőbe. Nagyon finom! Hugh kéksajttal készítette, de javaslata szerint ropogós baconnel vagy Créme fraiche-sel és zöld fűszerekkel töltött tök sem megvetendő.

Címkék

Vegetáriánus