Brokkolikrémleves

  • 2013.02.26.
  • 1

Nagyon gyakran készítek brokkoliból levest, mert szeretjük. Nem is értem, hogy miért nem szerepelt eddig a blogomon. Nos, igaz, hogy gyakran készítem, de mindig másként, a hangulatomtól függően ízesítve, a laktózérzékenységem miatt pedig hol kókusztejjel, hol rizs vagy zabtejjel. Szóval, sohasem unalmas!Hozzávalók, ahogyan készítettem:1/2 kg brokkoli1 szem közepes méretű burgonya1 evőkanál vaj(pontosabban ghí)1 kis fej hagyma2 gerezd fokhagymasóbors1 tk gyömbérpor1 tk koriander2 dl bio rizstej
1 l vízAz apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteltem a vajon, hozzáadtam a felkockázott burgonyát és a brokkolit. Meghintettem sóval és a fűszerekkel. Felöntöttem a vízzel és puhára főztem. Belekevertem a rizstejet és összeturmixoltam. Újra forralva még néhány percig főztem, hogy az ízek összesimuljanak. Nekem így jobban ízlett, mint amikor szerecsendióval fűszereztem. Kenyérkockával tálaltam.