Quiche lorraine-francia szalonnás lepény

  • 2012.11.24.
  • 2

Régebben a legnagyobb tepsit használtam a készítésekor, ma már elég egy 26 cm-es kerek forma is. Nagyon kiadós, finom lepény, hús nélkül is kiváló.Hozzávalók 4 személyre, ahogyan készítettem:30 dkg liszt(20 dkg tönköly, 10 dkg hajdina)2 dkg élesztő1 dl rizstej1 kávéskanál cukor1 tojás2 evőkanál olajsóa töltelékhez:10 dkg nyers, füstölt karaj50 dkg póréhagyma1 fej lila hagyma, mondjuk a színe miatt1 evőkanál vaj( nálam ghí)3 dl rizstej2 tojássószerecsendió2 evőkanál reszelt parmezánA tejjel, cukorral felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval rugalmas kelt tésztát gyúrtam. Sütőpapírral kibéleltem a formát, amibe aztán beleterítettem a kerekre nyújtott lapot. A forma oldalára is igazítottam bőven, az alját megszurkáltam, majd letakarva félretettem kelni.Szalonnám nem volt itthon, ezért használtam a karajt, amit gyufaszál méretű csíkokra vágtam. Egy serpenyőben megolvasztottam a ghít, rászórtam a húst, majd a felkarikázott hagymákat és megpároltam. A két tojást villával kicsit felvertem, megsóztam, szerecsendiót, sajtot reszeltem hozzá, belekevertem a rizstejet. Egy óra kelesztés után a tésztára terítettem a hagymát, majd a tojásos tejet. 190°C-on légkeveréssel pirosra sütöttem.
A nagy sikerre való tekintettel hamarosan készítek újra, de lehet, hogy akkor valami kenyérlángos félét.

Címkék

Kelt Tészta