Rókafogta chilis-babos marhapörkölt

  • 2017.02.01.
  • 8


Sajnálatos módon évek óta nem volt recept a Folyékony Kenyéren, de a múlt héten, az akácfa utcai Malter második sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták nekünk a tejszínhab puhaságú leveszöldséggel körített marhanyelves táfelspicc-verziójukat >>>, olyan frappáns sörben főtt ételt kaptam második fogásnak, hogy elkértem a receptjét. Annál is inkább, hiszen a Malter az alapsörét, a Hekkelberg Fuxot használta a főzéshez, amit ugye részben én találtam ki, mint brandet. 
 
Hozzávalók:
egy nagy fej hagyma és két kis fokhagyma
egy szem chilli – ne legyen túl erős
2 kiló marhalábszár kockára vágva
80 dkg száraz bab
1,5 liter Fux
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj
1 kg paradicsom (két konzerv)
3 babérlavél
 
Zsíron megpirítjuk a hagymát, fokhagymát  és egy kevés chilit, majd rádobom a húskockákat és lepirítom őket. Ha ez megvan, ráöntöm a sört és lefedve főzöm egy órát. Majd hozzáteszem a paradicsomot és a babérlevelet, fahéjt, kakaót, és a babot, és főzöm még két órát, amíg a bab és a hús meg nem puhul. Egy pohár Fux-szal jobban csúszik.
a képért köszönet Borzavári Csabának!



Címkék

Hekkelberg