Megtaláltuk a tökéletes ivósört: Octopus Märzen by Beerd BP

  • 2015.10.19.
  • 3


Szerda este az Élesztőben nem csak egy sör, hanem egy sörfőzde is bemutatkozik. FBevent >>> A Beerd Bp jövőre nyit Kőbányán, de addig is meg akarták mutatni hogyan is értik ars poeticájukat, miszerint hagyományos, tiszta, műfajhű minőségi söröket terveznek főzni főképpen a német hagyományokat követve. 
Mi az a märzen?Tradícionálisan „márciusi sör”. A jellegzetes malátás karakter eléréséhez hosszú lagerezési és érési időre van szükség, így a márciusban készült sört szeptember környékén volt szokás csapra verni. Az 1872-től az Oktoberfest söre egészen 1990-ig amikor az arany színű, kevésbé domináns Festbier vette át a szerepét.
Mi ez a Märzen?A Beerd Bp. Octopusa egy 2015-ös standerdekhez alakított märzen, a lehető legtradícionálisabban – Magyarországon a kereskedelmi forgalomban kapható sörök esetén ritkaságnak számító, dekokciós technikával – elkészítve, hosszú érlelési idővel.
Áttetsző borostyán színű lager, komplex, malátás, édességet sejtető kezdet után tiszta, száraz lecsengéssel. Könnyed, közepesen testes sör egy egész estés beszélgetéshez a barátokkal.
Alkoholtartalom: 5.8%
IBU: 22