Málnakrémes Charlotte torta

  • 2013.05.19.
  • 4

A fotók telefonnal készültek, bocsi.
A torta viszont űberfinom volt és nem túl bonyolult elkészíteni, csak képes legyen kivárni az ember azt a fél napot amíg vághatóra
hűl...Hozzávalók:Piskótatekercs:8 db. tojás16 dkg. kristálycukor16 dkg. finomlisztcsipetnyi só 4-5 dl. málnalekvárKrém:30-35 dkg. málna (fagyasztott is lehet)25 dkg. mascarpone15 dkg. porcukor1 cs. vaníliás cukor2 dl. habtejszín1.5 dkg. zselatin1 dl. tejElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét sűrű habbá verjük a kristálycukorral, beleöntjük a sárgákat, kissé elkeverjük benne, majd hozzáforgatjuk a lisztet is a csipetnyi sóval. Az elkészült tésztát 2-3 tepsi hátoldalán (sütőpapíron)
kisujjnyi
vékonyan elkenjük és 160 C°-on 12-14 perc alatt halványbarnára sütjük. Amint elkészült azonnal lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral és szorosan feltekerjük.(Mielőtt feltekernénk a piskótát, érdemes a két szélét vékonyan levágni és a levágott csíkokat keresztben a tészta másik, felénk eső szélére helyezni, mert egyrészt így nem törik el olyan könnyen a tekerésnél, másrészt ez lesz a kész tekercsünk közepe.)Egy félgömb alakú tálat folpackkal kibélelünk. A tekercseket vékonyan felszeleteljük és szorosan kibéleljük velük a tálat, majd 2-3 ek. lekvárral megkenjük a "piskótaöblöt". A maradék tekercseket félretesszük, ezekből lesz a torta alja. A zselatint egy kicsi lábasba tesszük, felöntjük 1 dl. tejjel, hagyjuk megdagadni. A málnát turmixoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, a mascarponét, a vaníliát és a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint melegítve felolvasztjuk (nem forraljuk, mert elveszíti a kötőképességét!) és belekeverjük a málnakrémbe. A krémet azonnal belesimítjuk a piskótával kibélelt tálba és hűtőbe rakjuk csupán annyi időre, hogy kissé megkössön. Amint ez megtörténik, kivesszük és kirakjuk a tetejét a maradék piskótatekercsekkel. Ráhajtjuk a folpack széleit és legalább fél napra hűtőbe zárjuk hét lakatra...Tálalás előtt kihajtjuk a folpackot, egy tortatányért vagy tálcát helyezünk a tálra, ügyesen megfordítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és beseperjük az elismerést. :)Megjegyzés: az ilyen "belekeverős" tortákhoz
mindig
növényi tejszínt használok, mert az biztos nem folyik meg másnapra, az állati tejszínnel már történtek baleseteim... :(

Címkék

Desszert Gyümölcs