Sajtos csibetallérok burgonyasalátával

  • 2013.04.10.
  • 1

Hozzávalók:Csibetallér:1 kg. csirkemell v. comb filé20-25 dkg. Trappista sajt 2 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagymasóbors3 db. tojás1 nagy csokor petrezselyemolívaolaj a sütéshez Burgonyasaláta:2 kg. burgonya2 fej lila hagymasócukorecet 2 nagy doboz tejföl (900 g.)Majonéz:2 db. tojássárgája1 púpozott tk. mustár1 kk. citromlé1 csapott ek. kristálycukorkéshegynyi sócsipetnyi őrölt fehérbors 2.5 dl. étolajElkészítés:A salátával kezdünk.A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, kiszedjük a vízből.Elkészítjük a majonézt, belekeverjük a tejfölt. A lila hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, sóval, cukorral, ecettel ízesítjük. Legalább 10 percig állni hagyjuk, majd az eresztett levéből kivéve összekeverjük a mártással, ha kell után ízesítjük.Meghámozzuk a krumplit, karikára vágjuk. (Lehetőleg még melegen forgassuk bele a mártásba, mert így jobban magába szívja az ízeket.) Hűtőbe tesszük.A csirkehúst ledaráljuk v. gyorsvágóban összeaprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olívaolajon világosra pirítjuk, az utolsó percre hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát is, csak amíg az illatát kiadja.Egy tálban összekeverjük a húst, reszelt sajtot, pirított hagymát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal. Magas falú serpenyőben felforrósítunk kb. 1 dl. olívaolajat (éppen csak félujjnyi magasságban legyen a serpenyőben). Gombócokat készítünk a sajtos húsból majd egészen ellapítjuk a kezünkkel, óvatosan beleengedjük az olajba. Amint megtelt az edény, fedővel letakarjuk. Kis lángon 2-3 percig sütjük mindkét oldalán. Időnként mozgassuk meg a tallérokat egy lapátkanállal, hogy ne ragadjanak le.Megjegyzés: használhatunk más fajta, akár füstölt sajtot is. Nekem most ez volt itthon. :)

Címkék

Saláta Baromfihús