Karfiolkrémleves

  • 2012.08.19.
  • 1

Hidegen-melegen is jó... a kenyér- és zsemlekocka nálunk a maradékok mindenkori felaprításával készül. Ilyenkor csak előveszem és mehet a levesbe. :PHozzávalók:1 nagy fej karfiol 1 kisebb fej vöröshagyma 1/2 l. 20%-os főzőtejszínsófehérborsszerecsendió
1-1.5 l. maradék húsleves vagy alaplé víz1 csokor petrezselyem3 db. tojás sárgája5 dkg. vaj zsemlekockaElkészítés:A hagymát apróra vágjuk, vajon, pici víz hozzáadásával üvegesre pirítjuk, felöntjük húslevessel vagy
alaplével. Beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, kiegészítjük annyi vízzel, hogy legalább kétszeresen ellepje a zöldséget, ízlés szerint fűszerezzük, majd puhára főzzük, leturmixoljuk.A főzőtejszínt egy tálban elkeverjük a tojássárgákkal, 2-3 dl forró levessel felmelegítjük, majd felöntjük vele a levest, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Amint újra elkezd forrni, azonnal elzárjuk, különben "összekapja" a tojássárgát. Pirított zsemle- vagy kenyérkockával tálaljuk.

Címkék

Leves