Forraltboros muffin

  • 2013.11.29.
  • 8

Juditka konyhájában játékot hirdettek, amin egy helyes kis csomagot is lehet nyerni, tele mindenféle jósággal. Be kell vallanom korábban nem ismertem Judit blogját, de nagy örömmel vetettem bele magam a felfedezésébe. :)A játék feltétele volt, hogy válasszunk egyet a blogon szereplő receptek közül és készítsük el. Nem tartott sokáig eldöntenem, hogy ezt a pompás kis muffint fogom elkészíteni. Közeleg a karácsony, az első adventi hétvége már a nyakunkon, az első hópihék is megérkeztek, így különösen jól esett, ahogyan a
forralt bor kellemes illata szállingózott a lakásban.Hozzávalók (12 darabhoz)15 dkg margarin15 dkg cukor3 tojás20 dkg liszt5 dkg reszelt étcsokoládé1 tk sütőpor1 dl forralt bor1 csipet sóA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és reszelt csokival. (én az egyszerűség kedvéért bolti csokireszeléket szórtam bele)A lisztes egyveleget belekeverjük a cukros masszába, közben folyamatosan adagoljuk a forralt bort a tésztához, így könnyebben tudunk dolgozni.Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.170°C-ra előmelegítjük a sütőt, és előkészítjük a formákat. A közelgő karácsonyra való tekintettel (és mert már muszáj többször egy kis karácsonyi zenét hallgatnom napközben) a kapszlik passzoljanak az alkalomhoz. :)Töltsük meg a formákat 3/4-ig a tésztával.Toljuk a meleg sütőbe és süssük kb. 20 percig.Mennyei illat lepi el a lakást...ha készen vegyük ki a formákból és hagyjuk kihűlni.Kínálhatjuk önmagában, porcukorral meghintve, ahogy csak szeretnénk, de a maradék forralt borral (ha csak nem ittuk
meg várakozás közben) együtt vackoljuk be magunkat egy kényelmes fotelba, és hangolódjunk az ünnepekre!Jó étvágyat kívánok!