Medvehagymás tekercs

  • 2013.04.27.
  • 9

Az egész ország medvehagyma lázban ég már egy ideje, engem kivéve...aztán egyik nap teljesen véletlenül sétálás közben ráakadtunk egy egész tengernyire ezekből a kis zöldikékből. A lehetőséget pedig nem lehetett kihagyni, és bevallom még sosem kóstoltam korábban, így mindenképpen kellett belőle hazavinni.A leveshez nem volt kedvem nekilátni, ezért kis finom falatokat készítettem belőle.Hozzávalók1 cs leveles tészta (275 g)1 camping sajt (10 dkg)20 dkg natúr vajkrém1 tojás10 dkg reszelt sajtmedvehagyma ízlés szerintsó, borsA sajtot, vajkrémet, tojást összekeverjük, beleszórjuk a reszelt sajt felét, majd sózzuk borsozzuk.A medvehagymát megmossuk, szárazra töröljük.Apróra vágjuk és belekeverjük a masszába.A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.Majd felszeleteljük. Nekem egy kicsit vastagabb szeleteket kellett vágnom, nehogy megszökjön a finom töltelék. :) Aki jobban szereti kevesebb masszával, használjon csak 10 dkg vajkrémet.Tepsire tesszük a kis csigákat és megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal.Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.Az isteni illatok ellenére érdemes megvárnunk, amíg legalább langyosra hűl. :)Jó étvágyat!!