Trópusi torta

  • 2012.11.13.
  • 2

Anyukámnak készítettem ezt a tortát, nagy kedvelője a déli gyümölcsöknek, és még mascarpone is van benne...biztos volt a siker. :)Sokáig keresgéltem mire találtam olyan sütit, amit még nem sütöttem meg, megfelel anyu ízlésének és nem utolsó sorban meg is ragadta
a fantáziámat, de végül csak sikerült.A
tortát A legfinomabb sütemények c. könyvemből készítettem el.Hozzávalók (12 szelethez)Tésztához:30 dkg liszt20 dkg vaj7 dkg porcukorcsipet sófél tk reszelt citromhéj1 tojásTöltelékhez:40 dkg friss sajt (pl. mascarpone)0,5 dl gyümölcslikőr (elhagyható)déli gyümölcsök (lehet konzerv is)kevés citromléA tészta hozzávalóit készítsük a munkalapra vagy egy nagy tálba. Vagdaljuk morzsalékosra, majd gyúrjuk össze és formáljunk belőle gombócot. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe kb. 1 órára.A tésztát nyújtsuk ki és helyezzük egy 24 cm-es tortaforma aljába. (én a nyújtás után a forma aljával kiszúrtam a megfelelő méretű lapot)A maradékot pedig egy hosszú hengerré formáztam és szépen peremet készítettem belőle a tortának.Villával szurkáljuk meg néhány helyen a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.A mascarponét elkeverjük a likőrrel és bár
a recept nem írja, egy kevés porcukrot is adjunk hozzá, mert különben nem lesz elég édes. Érdemes kóstolgatni közben. :)Ha jónak találjuk a krémet, kenjük a kihűlt tésztára.A gyümölcsöket mossuk meg majd szeleteljük fel, vagy csepegtetssük le a konzervet használunk. Egy kevés citromlével locsoljuk meg, majd egyenletesen osszuk el a krém tetején. Ettől nem fognak megbarnulni a gyümölcsök.Persze használhatunk tortazselét is, én is ezt tettem. A konzerv félretett levét főztem fel a zselével, és ezt kentem az egész tetejére.Kicsit hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük is.Jó étvágyat!