Sacher muffin

  • 2012.11.01.
  • 1

A történet ott kezdődik, hogy a barátnőmék lakásavatójára voltunk hivatalosak és természetesen nem állíthattunk be valamiféle házi süti nélkül.A dolog ott kezd érdekessé válni, hogy a barátnőm nem kifejezetten édesszájú...így igen csak lekorlátozódtak a lehetőségeim. Azt tudtam, hogy a Sacher torta az egyik kedvence, de korábban azt már készítettem neki, így ezt a gondolatot elvetettem. Végül ahogy kutakodtam a receptek között, rátaláltam erre a muffinra. Rögtön megtetszett, mégsem a hagyományos torta, de mégis ínyére való. :)Használhatjuk bármelyik, jól bevált csokis muffin alapreceptünket, de azt hiszem úgy kapja meg az igazi sacher jelzőt, ha olvasztott étcsokit teszünk a tésztájába.A recept a 2010-es RAMA naptárban szerepel.Hozzávalók (12 darabhoz)Tésztához:10 dkg étcsoki10 dkg margarin2 tojás 15 dkg cukor10 dkg sárgabarack lekvár15 dkg liszt1 kk sütőporMázhoz:sárgabarack lekvárTetejére:kb. 10 dkg étcsokoládéA tésztához a csokit felolvasztjuk a margarinnal és megvárjuk, amíg langyosra hűl.A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a lekvárt is.A lisztet és sütőport elkeverjük és több részletben a masszához adjuk és simára keverjük.A formákat 3/4-ig megtöltjük és előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.Amikor már csak langyos szépen megkenjük a tetejüket lekvárral, majd betesszük egy fél órára a hűtőbe, hogy picit megdermedjen.Mikor masszív a lekváros máz, olvasszunk meg egy tábla étcsokit és kiskanál segítségével kenjük meg a muffinokat.Ismét pihentessük, amikor már megszilárdult a bevonat díszíthetjük kedvünk szerint.Mivel lakásavatásról volt szó, ezért a barátnőm és a párja nevének betűit írtam rá cukormázas díszítő tollal.Ezúton is sok boldogságot kívánok Nektek! :)A muffinokhoz pedig mindenkinek jóétvágyat!