Non plus ultra

  • 2017.03.18.
  • 2

Ez a sütemény már régóta az egyik kedvencem, annyira finom. Az ember azt hinné, hogy egy sima linzer kicsit átalakítva, de igazából nagyon sokat dob rajta az a kevéske tojáshab!Hozzávalók30 dkg liszt20 dkg vaj10 dkg porcukor1 tojássárgája15 dkg baracklekvár2 tojásfehérje100 g porcukor20 dkg baracklekvárElkészítésA lisztet, a cukrot, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.Hozzágyúrjuk a tojássárgáját is.Fóliába csomagolva 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük.A tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kis kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, majd kiskanállal a tésztadarabok tetejére halmozunk belőle.Előmelegített sütőben, 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.A sütiket összeragasztjuk a baracklekvárral.