Pille szelet

  • 2017.01.07.
  • 9

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sütemény, réges régen...amit akárhányszor készítettem, mindig folyt a krémje..:)Most újra elővettem a régi receptet, és ezúttal tökéletes lett, és ugyanolyan finom, mint amilyenre emlékeztem.A receptet anno a
NoSaltyn
találtam.HozzávalókA tésztához:38 dkg liszt
8 dkg porcukor
8 dkg vaj
10 g szalalkáli
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
1 dl tejA krémhez:5 dl tej7,5 dkg liszt5 dkg kristálycukor20 dkg vaj20 dkg porcukor1 cs vaníliás cukorElkészítésA szalalkálit a tejben feloldjuk.A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a szalalkális tejjel, a reszelt citromhéjjal, a tojással, és a cukrokkal.A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként vékony, kb. 30x25 cm-es lapokat nyújtunk.Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat.A lisztet és a kristálycukrot simára keverjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz. Ez kb. 15 percet vesz igénybe. Amikor megfőtt, kihűtjük, közben néha megkeverjük.A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.Amikor a krémalap teljesen kihűlt, összedolgozzuk a cukorral kikevert vajjal.Megtöltjük a lapokat, arányosan háromfelé osztva a krémet.Egy éjszakára hűtőbe tesszük.