Hólabda

  • 2017.01.18.
  • 0

Most, hogy esett a hó is, aktuálissá vált ez a téli sütemény, ha már kint is lehet hólabdákat gyúrni. :)HozzávalókA tésztához:10 tojás20 dkg cukor23 dkg liszt2 dkg kakaóporA krémhez:10 dkg liszt5 dl tej15 dkg kristálycukor20 dkg vaj15 dkg étcsokoládékókuszreszelékElkészítésA piskóta elkészítését itt olvashatjátok. A tésztából 2 lapot kenünk, és úgy sütjük meg.Kevés tejjel csomómentesre keverjük a liszttel és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk.Utána beletesszük a forró tejbe a keveréket, és addig főzzük, kevergetve, míg besűrűsödik.Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.A piskótából korongokat szaggatunk egy cm-es átmérőjű kör alakú szaggatóval.2-2 korongot megtöltünk krémmel, majd kicsit hűtőbe tesszük.Ha kivettük a hűtőből, körbekenjük még krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott étcsokoládét kenünk.