Londoni szelet

  • 2013.07.28.
  • 0

Ez a süti ugyan nem a legszebb, de nagyon finom ez a diós-lekváros összeállítás! Hankka blogszülinapi játékára szeretném felajánlani, remélem ízleni fog a jelenlévőknek!:)A receptet még régebben több londoni szelet receptből kutyultam össze, úgyhogy pontos forrást nem tudok mondani. (Most is változtattam rajta, mikor újra elkészült.)Hozzávalók18 dkg liszt11 dkg vaj8 dkg porcukor3 tojáskb. 10 dkg baracklekvár12 dkg kristálycukor15 dkg dió Elkészítés
A lisztet a vajjal, a porcukorral, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt (20x30 centis) tepsibe rakjuk.
A tésztát megkenjük baracklekvárral.
A diót durvára daráljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral, és összekeverjük a dióval.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.