Baconbe göngyölt aszalt szilva

  • 2013.05.13.
  • 2

Egy roppant egyszerű finomságot hoztam most nektek. Mindössze három alapanyag kell hozzá: bacon, aszalt szilva, és kecskesajt. Elsőre furcsán hangozhat, de nagyon passzolnak egymáshoz.Ezzel a bejegyzéssel szeretnék nevezni Tünde játékára, aki azt kérte, hogy a hármas szám bűvöletében készítsünk valamit.:)Hozzávalók8 szelet bacon16 db aszalt szilva5
dkg kecskesajt, vagy más, lágy, karakteres ízű sajtElkészítésA sajtot kis kockákra vágjuk, majd az aszalt szilvák közepébe csomagoljuk.A baconoket kettévágjuk. Az aszalt szilvákat beletekerjük egy-egy baconbe, és fogpiszkálóval átszúrjuk.Előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. A sütési idő felénél megforgatjuk, hogy mindkét oldala egyformán megpiruljon.