Nutellával töltött keksz

  • 2013.04.19.
  • 1

A marcipános keksz alapján készült ma ez a finomság. Jó érzés, amikor beleharapsz egy látszólag átlagos kekszbe, és Nutellát találsz a közepén.:D Nagyon finom!Ha nem akartok maradék tojásfehérjét, el is lehet hagyni a tojássárgáját (ekkor nehezebben nyújtható, morzsalékosabb), vagy bele lehet tenni egész tojást (ilyenkor pedig több liszt kell hozzá kb. 8 dkg-mal, és elég 10 dkg vaj).Hozzávalók22 dkg liszt1 tk sütőporcsipetnyi só15 dkg vaj10 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor2 tojássárgájakb. 10 dkg NutellaElkészítésA hozzávalókat összedolgozzuk a Nutella kivételével.15 percre hűtőbe tesszük.Kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákat szaggatunk.A Nutellát kicsit hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd kis golyókat szedünk belőle, amiket ellapogatunk a kiszaggatott tésztadarabok felén. Ezeket lefedjük másik kiszaggatott tésztadarabokkal, és a széleket összenyomkodjuk.Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.