Húsvéti nyuszi kekszek

  • 2013.03.31.
  • 3

A VKF 55. fordulójának témája a húsvéti finomságok, háziasszonya Erika, a Dublin Felett az Ég blog írója. Most húsvétkor készültek itthon ezek a nyuszi kekszek, kicsit ugyan egérre is hasonlítanak, és orr, bajusz nélküliek, de szerintem azért nagyon aranyosak.:) Az ötletet itt találtam.A tavalyi húsvéti ajánlómat itt megnézhetitek.Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek! :)Hozzávalók10 dkg porcukor10 dkg vaj20 dkg liszt2 ek vízkevés olvasztott étcsokoládéegy csepp piros ételfestékElkészítésA porcukrot, a vajat, a lisztet, és a vizet összegyúrjuk.A tésztát kisebb részekre osztjuk, és kis gömböcöket formálunk belőle (kb. 12-14 darabra).Egy kevés tésztát pedig hagyunk a füleknek, ezt összegyúrjuk az ételfestékkel, majd füleket formázunk belőle, amit a gömböcök tetejére teszünk.Hurkapálcikával szemeket nyomunk a nyuszik elejébe.Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.Az étcsokoládéval kikenjük a nyuszik szemét.