Karácsonyhoz közeledve

  • 2016.12.03.
  • 0

Őszintén szólva sokkol, hogy 3 hét múlva karácsony. Ha lehet, ez az év még a korábbiaknál is rohanósabb volt, bár azt biztos nem mondhatom, hogy eredménytelenül telt. És idén kivételes módon korábban fejezem be az évet munka szempontjából, így már alig várom, hogy az elmúlt 3 karácsony után idén újra legyen időm, lehetőségem és kedvem kiélvezni picit az ünnepi készülődést.Épp ezért hozok rögtön egy olyan desszert receptet, ami nekem már a karácsonyi hangulatot idézi. Gesztenyés krémmel töltött
falatkák. Még mindig nagy gesztenye fan vagyok, csak ne lenne benne annyi szénhidrát, enném folyamatosan. :)A recept a Kifőztükben is megjelent, Maroni natúr gesztenyével készült. Narancsos-gesztenyés aprósüteményHozzávalók kb. 30 db-hoza piskótához:10 dkg fehér tönkölyliszt10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt13 dkg szoba-hőmérsékletű vaj13 dkg nyírfaporcukor3 tojás1 narancs reszelt héja1 evőkanál narancsléa krémhez:25 dkg natúr gesztenyemassza6 dkg szoba-hőmérsékletű vaj6 dkg nyírfaporcukora tetejére:nyírfaporcukorA vajat kézi mixerrel kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a narancslevet és a reszelt narancshéjat. Elvegyítjük a lisztekkel. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a nyomózsákba töltött tésztából egymástól kb. 4 cm távolságra kis halmokat nyomunk. 160 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük a piskótát.A krémhez a vajat elvegyítjük a cukorral és a gesztenyemasszával. Kiskanálnyi krémmel összeragasztjuk a tésztakorongokat, és porcukorral megszórva tálaljuk.CH tartalom: 11 g CH/dbKalóriatartalom: 96 kcal/db