Golyóbis, ezúttal gesztenyéből

  • 2016.12.11.
  • 0

A diógolyó után most jöjjön megint egy gesztenyés recept. Ezt még gyorsabb elkészíteni és nem kevésbé finom, ha megcsúsztunk időben a vendégváráskor, erre még akkor is marad 5 percünk,csak ne felejtsük el kivenni a gesztenyemasszát a fagyasztóból. :)Ha időnk és energiánk engedi, készíthetünk feleakkora golyóbisokat is, az kicsit elegánsabb és tovább is kitart. :) Rumos gesztenyegolyóHozzávalók 20 db-hoz25 dkg natúr darált gesztenye4 dkg nyírfaporcukor5 dkg vaj2 evőkanál ruma forgatáshoz:cukrozatlan kakaóporA felengedett gesztenyét összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a többi hozzávalóval. A masszából golyókat formázunk, majd mindet megforgatjuk kakaóporban. Hűtőben tároljuk.CH tartalom: 6 g CH/dbKalóriatartalom: 42 kcal/db