Ajándékba

  • 2016.12.06.
  • 2

Jobb lesz kicsit felpörögnöm, ha még karácsony előtt fel akarom rakni azt a sok receptet, amit erre az időszakra tartogattam, mert a végén megint lemaradok. Tavaly karácsonykor a kollégáimnak egy kis desszert válogatást készítettem, 4 féle desszertgolyóból (bonbonnak azért nem hívnám őket, mert nagyobbak is és őszinte leszek, kevésbé kifinomultak - és nem kevésbé finomak :) ). Az elsőt már jóval korábban felraktam, az volt a csupa kókusz kókuszgolyó. A második is nagy kedvencem, lévén dió függő vagyok. :) A csokibevonat miatt persze kicsit macerásabb elkészíteni, de megéri. :)Diógolyó
Hozzávalók 18 db-hoz15 dkg darált dió10 dkg cukormentes sárgabaracklekvár8 dkg apró szemű zabpehely5 dkg nyírfaporcukora forgatáshoz:10 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú vagy diabetikus)A hozzávalókat elvegyítjük, ​a masszából golyókat formázunk. 10 percre mélyhűtőbe tesszük, közben vízfürdő fölött megolvasztjuk a csokoládét. A hideg golyókat belemártjuk, és sütőpapíron hagyjuk megdermedni.Tipp: a lekvár sűrűségétől függően több vagy kevesebb zabpehelyre lehet szükségünk, hogy a massza formázható legyen. Készíthetünk kisebb darabokat is, akár
szaloncukornak is.CH tartalom: 7 g CH/dbKalóriatartalom: 111 kcal/db