Salátát ne csak nyáron

  • 2016.10.25.
  • 2

Bevallom töredelmesen, az elmúlt fél évben nem remekeltem táplálkozást tekintve. Amennyi szemetet (azaz agyonfeldolgozott élelmiszert) ettem, az szerintem az előző évek összmennyisége lehetett. A diétát persze tartottam, nem ez volt a gond, hanem hogy nem volt időm és lehetőségem minden étkezésre főzőcskézni, és így a házi alternatívák, saláták háttérbe szorultak a bolti gyorsbevásárlás (jesszus, idejét nem tudom, mikor voltam utoljára igazi bevásárláson a Bosnyák piacon :( ) és a paradicsomos tészta főzése mellett. Épp ezért úgy érzem, erősen zöldséghiányom van most, míg a bolti sonkáktól és egyebektől meg falnak megyek. Szóval, salátaszezon indul. Más kérdés, hogy télen kicsit korlátozottabbak lesznek salátát illetően a lehetőségek, de azért nem aggódom. :)Íme itt is van egy téli verzió, amit egyébként még januárban készítettem. No igen, kicsit le vagyok maradva a receptek feltöltésével... :) Tudom-tudom, ebben is méz van, ha valakit zavar, helyettesítse nyírfaporcukorral nyugodtan.A recept a Kifőztükben is megjelent és Bioháló csírával készült. Vegyes káposztasaláta csírávalHozzávalók 4 személyre15 dkg fehér káposzta1 közepes fekete retek1 piros kápia paprika1 sárgarépa1 kisebb alma5 dkg vegyes csíraaz öntethez:2 teáskanál magos mustár1 kávéskanál méz1/2 citrom leve1 evőkanál olívaolajA zöldségeket megpucoljuk, az almát meghámozzuk, majd mindet vékony hasábokra és csíkokra vágjuk. Az öntet hozzávalóit elvegyítjük, majd az összes alapanyaggal együtt nagy tálba tesszük, és alaposan összeforgatjuk.CH tartalom: 8 g CH (ebből 3 g gyors CH)A CH tartalmat befolyásolhatja, ha magas CH tartalmú (pl.: búzacsíra) csírát használunk hozzá. Kalóriatartalom: 70 kcal/fő