Mángold salátának

  • 2016.10.30.
  • 2

Mángolddal sokáig csak Horvátországban találkoztam, amikor a grillezett hal mellé mindig blitvát rendeltünk. (fokhagymás párolt mángold főtt burgonyával). Aztán úgy két éve szembe jött velem itthon is a piacon, persze rögtön vettem. De mivel halhoz már nehezebb hozzájutni, így inkább másfajta felhasználási módot kerestem hozzá. Így lyukadtam ki a legegyszerűbb verziónál, a nyersen fogyasztásnál. Imádtuk. Azóta ha láttam a piacon, sokszor vettem, aztán persze tavasszal ültettem a kertbe is.Ez a saláta volt az első próbálkozás mángoldoból, már erősebb levelekből készült, nem a tavaszi zsenge verzió, hanem a
harsogós fajta, ám annál ízesebb.Lehet alma nélkül is enni, de szerintem úgy az igazi :)A recept a Kifőztükben is megjelent és Bioháló csírával készült.Nyers mángoldsaláta csírávalHozzávalók 4-6 személyre20 dkg vörös mángold3 dkg rukkola-lucerna csíra http://biohalo.hu/termekeink/kevert-csirak/ruccola-lucerna/ 1 teáskanál dijoni mustár1/2 citrom leve1 evőkanál fehérborecet3 evőkanál olívaolajsó1 savanykás alma, vékonyan felszeletelveA mángold szárát kivágjuk, vékonyan felkarikázzuk, a levelét nagyobb csíkokra vágjuk. Az öntethez a mustárt elvegyítjük a citromlével és az ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. A salátát összeforgatjuk a csírával és az öntettel. Almaszeletekkel a tetején tálaljuk.CH tartalom: 4 g CH/főKalóriatartalom: 60 kcal/fő4 fős adagok esetén