Kanapét nyomva

  • 2016.09.24.
  • 9

Most már egy hete nyomom az ágyat, pontosabban a kanapét. Azt hiszem, kezdem a türelmemet veszetni, egy év alatt annyit feküdtem már különböző okok miatt ezen a bútordarabon, hogy ha így folytatódik, idő előtt elkopik, amit nem szeretnénk. :)Őszintén szólva nem tudom, melyikünk lesz a makacsabb és kitartóbb vajon, a betegség vagy én. Egyelőre ő áll nyerésre, főleg, hogy mikor 4 nap elteltével kicsit kezdtem jobban lenni, persze, hogy ész nélkül nekiálltam dolgozni, hogy behozzam a lemaradást, amit az előző napokban felhalmoztam. Az eredmény? A betegség megtorolta a dolgot és tegnap késő délutánra, mire abbahagytam végre a munkát, már ugyanolyan cefetül voltam, mint egy hete, mikor a nátha elkezdődött.Szóval, egy szó mint száz, rettenetesen unom a fekvést és a nátha különböző fokozatait.És így megint egy hétvége, amit kb. kidobhatok az ablakon, mert semmit nem tudtam csinálni, pedig rengeteg teendő lenne. Főzni sem főzök, mondjuk ez már a szerencsés helyzetünknél fogva is így van, mivel holnap gyógyító húslevesre vagyunk hivatalosan Anyósomékhoz, így ma kínai rendeléssel lustálkodhattam. :)De ha nektek több az energiátok, és valami finomságot akartok az asztalra tenni vasárnap, de sok időtök nincs bíbelődni vele, ajánlom ezt a pisztráng receptet. Klasszikus és nagyon finom.A recept a Kifőztükben is megjelent és a fűszereket a kedvenc lelőhelyemen, a Fűszerésznél szereztem be. Szalonnába göngyölt pisztrángHozzávalók 2 személyre2 kisebb egész pisztráng (megtisztítva)10-15 dkg vékony szelet füstölt szalonna40 dkg burgonya (tisztítva mérve)15 dkg fagyasztott zöldbab (kiolvasztva)1 gerezd fokhagyma1 rozmaringág1 kávéskanál tört zöldborssóolívaolajA pisztrángokat megmossuk, szárazra töröljük. A belsejüket sózzuk, és kívül-belül megszórjuk a zöldborssal. Szalonnaszeletekbe tekerjük, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután serpenyőben, felhevített olajon, nagy lángon átsütjük. Rozmaringgal ízesítjük.A fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Nagy lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk.A halat a burgonyával és a zöldbabbal tálaljuk.CH tartalom: 41 g CH/főKalóriatartalom: 630 kcal/fő