Elhalasztva

  • 2016.09.02.
  • 4

Az idei nyárnak hatalmas tervekkel indultam neki, rengeteg mindent akartam sütni, főzni, fagyasztani, befőzni. Aztán az élet úgy hozta, hogy ezek a tervek halasztódnak a következő évre. Így történhetett, hogy egész nyáron egyetlen fagyit sem készítettem. Igaz, jégkrémet annál többször. Legtöbbször csak turmixolt gyümölcsöt fagyasztok, esetleg kevés joghurttal. De ez a változat volt az eddigi legkrémesebb, ezért imádom. Meg persze azért is, mert mangós, amiből nem tudok eleget enni. :) Ja és mellékesen mindenmentes, és alacsony a szénhidrát tartalma is. :)A recept a Kifőztükben is megjelent.Mangós-kókuszos jégkrémHozzávalók 6 db-hoz1 érett mangó (tisztítva kb. 20 dkg)1,5 dl sűrű kókusztej1 evőkanál nyírfacukorA mangót megpucoljuk, a gyümölcshúst a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk. A jégkrémformákba töltjük, majd 2-3 órára lefagyasztjuk. A formákból kiszedve tálaljuk.CH tartalom: 5,8 g CH/darabKalóriatartalom: 66 kcal/darab