Nyári vacsorára

  • 2016.08.23.
  • 8

Végre érik a paradicsom a kertben, kétnaponta egész tállal szedek le a kis koktélokból. És a friss paradicsom tökéletes mindenféle salátaalapnak, közülük ez az egyik kedvencem. Régebben tonhallal készítettem, de őszintén szólva nem nagyon rajongok a tonhalért (ellentétben az Urammal), ezért is váltottam át füstölt makrélára. A legjobb vacsora, frissen sült kenyérrel. :)A recept
Kifőztük online gasztromagazinban is megjelent és Bioháló csírával készült. Makrélás paradicsomsaláta csírávalHozzávalók 2 személyre15 dkg koktélparadicsom1/4 lila hagyma5 dkg füstöltmakréla-filé1 marék lucernacsíra1 evőkanál frissen aprított bazsalikom1 teáskanál olívaolajA paradicsomot és a hagymát egészen apróra kockázzuk, majd elvegyítjük a szálaira szedett makrélafilével, a bazsalikommal és az olajjal. Csírával a tetején tálaljuk.CH tartalom: 2 g CH/főKalóriatartalom: 60 kcal/fő