Mikor érik már a paradicsom

  • 2016.08.15.
  • 7

Megdöbbentő belegondolni, hogy már augusztus közepe van. Mindjárt vége a nyárnak. Ehhez képest ez a sok eső és borsú idő hátráltatja, hogy végre igazi paradicsomszüret legyen nálunk a kertben. Igaz, késve is ültettem ki a palántákat, ez is benne van. De a másik fele, hogy délután már árnyékban vannak a tövek, ami nem is lenne gond, ha a szokásos száraz, hőségriadókkal tarkított nyarat töltenénk. Ehhez képest a napos órák száma szerintem ritka alacsony idén. Vagy csak jobban figyelem a kert miatt. :)Minden esetre a piacokon rengeteg a friss paradicsom és paprika, így végre eljött az ideje ennek a levesnek is. Imádom.Paradicsom- és paprikakrémlevesHozzávalók 6 személyre, 2 l leveshez80 dkg paradicsom50 dkg kápia paprika1 közepes vöröshagyma1 teáskanál szárított oregánó1 teáskanál köménymag8 dl vízsófrissen őrölt bors(olíva)olaj vagy kókuszzsírA vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. Egy fazékban kevés zsiradékot hevítünk, és kb. 5 percig pirítjuk rajta a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük a vízzel, ízesítjük a fűszerekkel. Forrástól számítva kb. 20 percig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül botmixerrel pürésítjük.CH tartalom: 8 g/főKalóriatartalom: 72 kcal/fő