Rebarbarát hőségben

  • 2016.07.11.
  • 3

Ebben a kánikulában én is csak akkor kapcsolom be a sütőt, ha nagyon muszáj. De talán ennyi még ki lehet bírni, 160 fokos sütő, 15 perc. Az összeállítással sem kell sokat bíbelődni. :) Eben a melegben pedig kifejezetten imádom a rebarbara fanyarkás ízét. Kávéhoz tökéletes, de egy jó kis ribizlis mentás limonádé mellé (ami épp hűl a hűtőben) sem megvetendő. :)Mivel sok rebarbara nő a kertben, ezért egyébként szoktam limonádét is készíteni belőle, kevés citrommal leturmixolom, kevés mentával. Jól behűtve nagyon jó frissítő.De ha nincs otthon rebarbaránk, tehetünk bele bármilyen más gyümölcsöt is. :)A recept a Kifőztükben is megjelent, a háttereket a Fotókellékek biztosította. Rebarbarás-citromos süteményHozzávalók 12-15 db-hoz- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt- 12,5 dkg fehér tönkölyliszt- 10 dkg nyírfacukor- 8,5 dkg kókuszolaj- 1 tojás- 1 teáskanál sütőpor- 1 citrom reszelt héja- 1/2 citrom leve- 10 dkg rebarbara (tisztítva mérve)Az olvasztott kókuszolajat kézi mixerrel eldolgozzuk a tojással, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és a sütőporral elvegyített liszteket. Belekeverjük a citrom levét és a reszelt citromhéjat. A rebarbarát felkockázzuk, és a masszába gyúrjuk. Diónyi golyókat formázunk belőle, kicsit ellapítjuk a két tenyerünk között, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 perc alatt megsütjük.CH tartalom: 19 g CH/darabKalóriatartalom: 161 kcal/darab12 darab esetén