Kedvenc spárgás recept

  • 2016.06.16.
  • 3

Hajjaj, teljesen megfeledkeztem róla, hogy tavaly óta vár a sorára egy spárgás receptem. Vártam, hogy végre szezonja legyen, most meg majdnem lemaradok róla. :) Ejnye! :)Pedig ezt a spárgát vétek lenne elfelejteni, a húsról nem is beszélve :) Ez a spárga az eddigi kedvencem, és tervezem, hogy idén már nem csaka grillsütőben sütve készítem el, hanem majd kint a kertben, rendesen grillezve, mert a sütős változatért nem rajongok annyira. De a spárga mondjuk még úgy is zseniális.A spárga receptje a Kifőztükben is megjelent, a szezámmag pedig a Fűszerésznél kapható :)Narancsos-szójaszószos szűzérme grillezett szezámmagos spárgával és rizzselHozzávalók 4 személyre50-55 dkg szűzpesenye1 narancs reszelt héja és leve2 evőkanál szójaszósz (cukor és gluténmentes)1 evőkanál olaj 15 dkg basmati rizs1 csomag zöld spárga (tisztítva kb. 40 dkg)1 csapott evőkanál fekete szezámmag1 csapott evőkanál szezámmag2 teáskanál (szezám)olaja tálaláshoz:friss korianderzöldA szűzpecsenyét ferdén, kb. 2 centis szeletekre vágjuk, majd alaposan beleforgatjuk a narancslé, narancshéj, szójaszósz és olaj keverékébe. Legalább 2-3 órán át hűtőben pácoljuk, majd fél órával a sütés előtt kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús.A rizs kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Enyhén sózzuk, majd lefedve kb. 15 perc alatt megfőzzük. A spárgát megmossuk, megszárítjuk, a fás végeit letörjük. A kétféle szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A spárgát 1 teáskanál olajjal összeforgatjuk, és sütőben vagy szabad tűzön kb. 10 perc alatt a hússzeletekkel együtt grillezzük. A spárgát meglocsoljuk a maradék olajjal, összeforgatjuk a pirított szezámmaggal és megszórjuk korianderzölddel.CH tartalom: 34 g CH/főKalóriatartalom: 465 kcal/fő