Jégkrém pillanatok alatt

  • 2016.06.25.
  • 1

Bár általában nem szoktam foglalkozni a nagy meleggel a konyhában, hisz ha sütni kell, akkor sütni kell, nincs mit tenni, de mostanság nekem sincs sok kedvem bakapcsolni a sütőt. :) Helyette inkább jégkrémet készítettem. Az IKEA_ban kapható kis jégkrém szettet használom és imádom, mert fél perc alatt csak összeturmixolom a hozzávalókat és már kész is a jégkrém - persze miután megfagyott. :)Az elmúlt években rengeteg variációt készítettem már, csak sosem szoktam fotózni. Ti is variáljátok bátran, ami jólesik. :) Ez most eperrel és rebarbarával készült.Epres-rebarbarás-kókuszvizes jégkrémHozzávalók 6 jégkrémhez25 dkg eper10-15 dkg rebarbara (tisztítva mérve)1 evőkanál nyírfacukor (elhagyható)1 dl kókuszvíz

1/2 citrom leveA hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, jégkrémformákba töltjük. 3-4 óra fagyasztás után fogyaszthatjuk.CH tartalom: 10 g CH/darabKalóriatartalom: 47 kcal/darab