A húsvéti sonkán túl

  • 2016.03.30.
  • 9

Mi még mindig a húsvéti sonka bűvöletében élünk, idén először ugyanis én is megfőztem a magunk kis egy kilós sonkáját. Picit sajnos sós maradt, pedig be is áztattam éjszakára, de majd jövőre. Ettől mondjuk még rettenetesen finom, de tény, hogy már telítődök a rengeteg hússal. És szerintem a pocakom sem rajong érte túlságosan. De ezt majd jövő héten megmondja a doki, bejelentkeztem végre gasztroenterológushoz, meg csináltattam étel intolerancia vizsgálatot.Az eredményétől nem vagyok túl boldog, de nem akarok addig szitkozódni, amíg egy hozzáértő orvossal nem beszéltem. :)Ezzel a fogással viszont szerintem egyik orvosnak sem lehet gondja. Ilyen hizlaló hétvége után pont erre van szükség. A lucerna csíra ráadásul remek lúgosító.A recept a Kifőztük ingyenes online gasztromagazinban is megjelent és a Bioháló csírájával készült. Almás zellersaláta csírávalHozzávalók 4 személyre- 1 zöldalma- 15 dkg zeller (tisztítva mérve)- 5 dkg dió- 1-2 evőkanál dióolaj- 1/2 citrom leve- 3 dkg lucernacsíraAz almát és a zellert gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd meglocsoljuk az olajjal elvegyített citromlével. Összekeverjük a durvára aprított dióval és a csírával.CH tartalom: 5 g CH/főKalóriatartalom: 139 kcal/fő