Nyers zöldséget ide

  • 2016.01.06.
  • 3

Gyakorlatilag 4 napja vajaskenyér-főttkrumpli-főttrizs-főtthús kombincáión élek, irdatlan mennyiségű teával kombinálva. Valószínűleg ez utóbbinak köszönhetően még csak mínusz 1 kilónál tartok, de mit ne mondja, megőrülök már valami finom, ízletes kaja után. A tönkölykenyér már kész ízorgiának hat. :) Igaz, ma délután így az 5. napon egy diétás sütivel már bűnöztem. :)Így kifejezetten kínzásnak minősül, hogy a finomabbnál finomabb, blogra váró receptek közül válogatom, melyik kerüljön most fel. Önző módon olyan receptet hozok, amit most a legszívesebben ennék. Érdekes, hogy nem édességre, vagy valami fűszeres kajára vágyom, hanem nyers zöldségre. Arra viszont minden mennyiségben. Ezért egy nagyon egyszerű céklasaláta receptet hozok. Tudom, a céklát nem szokás annyira nálunk nyersen enni, pedig kellene, hihetetlenül finom, remek vitaminforrás és szerencsére mostanában kifejezetten finom céklát lehet kapni a piacon és a boltokban is. Szóval hajrá, egyetek nyers céklát. Ha nem ennyire natúran, mint ez a recept, ajánlom egy korábbi zelleres verzióját, vagy egy gazdag céklás vegyes salátát.A recept a Bioháló csíráival készült és a Kifőztükben is megjelent. Nyers, csírás-diós céklasalátaHozzávalók 2 személyre- 1 közepes cékla- 3 dkg rukkola-lucerna csíra - 2 evőkanál aprított dió- dióolajA diót száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk. A céklát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, elvegyítjük a csírával és a dióval, végül meglocsoljuk dióolajjal.CH tartalom: 5 g CH/főKalóriatartalom: 144 kcal/fő