Régi recept újraalkotva

  • 2016.01.04.
  • 2

Volt régen egy kókuszos aprósütemény receptem, amit nagyon imádtam. Egyrészt, mert kókuszos, másrészt, mert könnyű elkészíteni, de aztán mikor elkezdtem a diétát, valahogy megfeledkeztem róla, hisz természetesen az is fehér lisztes, fehér cukros volt. Így nemrég nekiláttam, hogy elkészítsem az egészségesebb alternatíváját is.Vigyázat, a recept jó nagy mennyiségre vonatkozik, lehet fele mennyiséget is készíteni elsőre. Igazából azon gondolkodom, hogy legközelebb még egy kis kókuszreszeléket teszek a tésztájába, hogy intenzívebb legyen a kókusz íz. :)A recept a Kifőztük online gasztromagazinban is megjelent.Kókuszos aprósüteményHozzávalók kb. 80 db-hoz- 22 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt- 20 dkg tönköly fehérliszt- 22 dkg nyírfaporcukor- 25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj- 10 dkg kókuszreszelék + 2 evőkanál a tetejére- 2 tojás- 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héjaA vajat kézi mixer segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a citrom levét és a héját. A lisztekkel és a kókuszreszelékkel tésztává gyúrjuk, 2 részre osztjuk, és folpackba csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük. Az egyik tésztacipót lisztezett gyúródeszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a sütemények tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.CH tartalom: 5 g/darabKalóriatartalom: 58 kcal/darab