Karácsonyi menü 2 (desszert)

  • 2015.12.27.
  • 2

Igaz, ez a recept a karácsonyi menühöz került, de igazából szerintem azt a címet is kaphatná, hogy a vésztartalék vendágváró expressz csokitorta. Ugyanis az. :) Félelmetesen gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni, és még látványos is. De ha nincs időnk pepecselni és kis kupacokba nyomkodni a krémet a tetején, csak kenjük meg vele a torta tetejét, esetleg szórjuk meg szeletelt mandulával és már kész is. :)Az idei karácsonyi menü így áll össze:Gyömbéres sárgarépa krémleves - 9 g CHRozmaringos kacsamell rakott gyökérzöldségekkel - 26 g CHEgyszerű csokoládétorta - 11 g CHEgyszerű csokoládétortaHozzávalók 12 szeletheza piskótához:- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt- 5 dkg fehér tönkölyliszt- 5 dkg kakaópor- 6 dkg nyírfacukor- 6 dkg nyírfaporcukor- 12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj- 3 tojás- 3 evőkanál víz- 1 teáskanál sütőpora krémhez:- 1,5 dl habtejszín- 15 dkg legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé (vagy diabetikus étcsokoládé)a díszítéshez:kakaóporA piskótához kézi mixerrel kihabosítjuk a vajat a cukrokkal. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral és kakaóporral elvegyített liszteket. A masszát kivajazott piteformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.A krémhez a tejszínt felhevítjük (de nem forraljuk fel), és beletördeljük a csokoládét. 5 percig állni hagyjuk, majd elkeverjük; sűrű krémet kell kapnunk. Kihűtjük, nyomózsákba töltjük, és kis halmokat formálva díszítjük vele a torta tetejét. Kakaóporral megszórva tálaljuk.CH tartalom: 11 g CH/főKalóriatartalom: 159 kcal/fő