Őszhöz illő

  • 2015.11.13.
  • 8

Átmenetileg nem lesz sütőm. Mondanám, hogy kihasználok minden pillanatot, amíg lehet, és sütök éjjel-nappal, de az igazság az, hogy még egy sajtos-tejfölös tészta elkészítéséhez is alig van energiám. Jó, mi? :) De sebaj, vár a sorára már egy ideje pár recept, a sütő nélküli időszakot majd átvészelem ezekkel, a blogot illetően legalábbis. :)De ez a recept, ezt készítsétek el. Nekem valahogy minden ízében az őszt jelképezi, talán a dió miatt, vagy mert egy forró bögre teával vagy kávéval a legjobb. A hideg elől a kanapéra behúzódva, hétvégén. :)Diós-sárgarépás kuglófHozzávalók 16 szelethez20 dkg kókuszzsír10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt10 dkg tönköly fehérliszt15 dkg nyírfacukor10 dkg reszelt sárgarépa5 dkg darált (pekán)dió5 dkg durvára aprított (pekán)dió4 tojás1,5 teáskanál sütőpor1 teáskanál őrölt fahéj1 kávéskanál őrölt gyömbéra tetejére:5 dkg étcsokoládé (70%-os)1 evőkanál olívaolajA folyékony kókuszzsírt kézi mixer segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a sárgarépát, valamint a sütőporral, a fűszerekkel és a darált dióval elvegyített liszteket. Legvégül spatulával beleforgatjuk az aprított diót is. Kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. (Tűpróba!) Ha kihűlt, a tetejét vízfürdő fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval díszítjük.Tipp: 5 dkg fehér tönkölyliszt helyettesíthető kókuszliszttel CH tartalom: 16 g CH/szeletKalóriatartalom: 256 kcal/szelet