Füstölt pirospaprikával

  • 2015.11.18.
  • 3

A paradicsomos csicseriborsó leves továbbra is nagy kedvencem. Számos variációban készítem, a legtöbbször füstölt pirospaprikát adok hozzá. Egyszerűen imádom az illatát és ahogy már egy kiskanál is megváltoztatja az ételek ízét. Fantasztikus. A Fűszerésztől hoztam nemrég csípős változatban is, még nem főztem vele, de nagyon kíváncsi vagyok rá. :)Ez a recept friss paradicsommal készült, de ha nincs otthon, használhatunk konzervet is.Az ilyen típusú leveseket főétel helyett szoktam enni a munkahelyen, rohanós ebédnek.A recept a Kifőztükben is megjelent.Paradicsomos csicseriborsó- és vöröslencse-levesHozzávalók 4 személyre- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)- 15 dkg vörös lencse- 2 közepes paradicsom- 1 közepes vöröshagyma- 1 közepes sárgarépa- 2 gerezd fokhagyma- 2 evőkanál paradicsompüré- 1 teáskanál szárított oregánó- 1 kávéskanál (füstölt) pirospaprika- 1 kávéskanál római kömény- 2 babérlevél- só- (olíva)olajA csicseriborsót és a vörös lencsét alaposan leöblítjük. A vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot és a sárgarépát felkockázzuk. Egy nagy fazékban kevés olajon megdinszteljük a hagymákat. Rászórjuk a fűszereket, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a paradicsomot, újabb 2 percig sütjük. Felöntjük 1,2 l vízzel, belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk. Forrástól számított 5 perc elteltével beletesszük a vörös lencsét, majd 10 perc után a csicseriborsót. További 5 percig főzzük, és levesszük a tűzről. A leves felét tálba szedjük, botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a fazékba és elkeverjük.CH tartalom: 40 g CH/főKalóriatartalom: 163 kcal/fő