Cékla nyersen

  • 2015.11.03.
  • 6

Nagyon szeretem a céklát. Pedig gyerekkoromban ez is azon zöldségek közé tartozott, amit alig ettem. Viszont rá kellett jönnöm, hogy a cékla iránti újdonsült szenvedélyem egyáltalán nem érzékelhető a blogon. Pedig sokszor eszünk, a legtöbbször nyersen, valamilyen saláta formájában. Imádom. A színéért is rajongok. Gyönyörű a tányéron. A legtöbbször sajnos nem örökítem meg a salátákat, mert gyorsan csak összedobom vacsorára, reszelve sárgarépával, almával, zellerrel, zöld salátával, mikor, hogy. Ez a saláta is pillanatok alatt összedobható. És ha már az előző posztban is az eredetileg tiltott mézet használtam, hát legyen itt is az. Fejenként egynegyed kávéskanálnyi méz - hát én vállalom a kockázatot ;)Nyers, csírás-céklás rukkolasalátaHozzávalók 4 személyre2 kisebb cékla (kb.20 dkg)5 dkg rukkola3 dkg lucernacsíraaz öntethez:2 evőkanál olívaolaj1 evőkanál citromlé1 teáskanál ír mustár1 kávéskanál mézA céklát megpucoljuk, majd éles, vékony pengéjű késsel egészen vékonyra szeleteljük.Az öntet hozzávalóit kézi habverővel elvegyítjük. A rukkolát, a céklaszeleteket és a csírát tányérokra halmozzuk, az öntettel tálaljuk.CH tartalom: 5 g CH/főKalóriatartalom: 69 kcal/fő