Tízóraira

  • 2015.10.31.
  • 1

Persze, ideális esetben a tízóraim egy kis házi készítésű süti és valamilyen gyümölcs. De a körülmények sokszor nem kedveznek ennyire, és üres a hűtő, a sütiből már egy morzsa se maradt, sőt, van hogy az állandó almakészlet is kimerül. Na, ilyenkor jön a zabpelyhes joghurt. Mert legrosszabb esetben a sarki kisboltban veszek munkába menet egy joghurtot, zabpehely és méz meg mindig van otthon. A kókuszreszelék ebben az esetben már az extra, a ráadás, mert imádom. :) És bizony, mézet írtam, mert időnként ennyire kis mennyiségben, számolva, én szoktam enni. Ebben a receptben is csak nagyon kevés mézet írok, éppen egy picit ízesíti a joghurtot, de én így szeretem. Lehet helyette nyírfacukrot, vagy eritritet is használni, vagy aki szereti, steviát is.Zabpelyhes-kókuszos joghurtHozzávalók 2 személyre:20 dkg natúr joghurt3 dkg apró szemű zabpehely 1,5 dkg kókuszreszelék2 kávéskanál méz (10 g)Tálkába vagy zárható üvegbe rétegezzük a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a joghurtot és végül a mézet. Közvetlenül tálalás előtt összekeverjük.CH tartalom: 19 g CH/fő (ebből 9 gyors CH)Kalóriatartalom: 270 kcal/fő