Telhetetlenség

  • 2015.09.11.
  • 3

Egész nyáron azért voltam bosszús, hogy a 30 foknál melegebb lakásban nem lehet kenyeret sütni. Azaz lehet, csak nem épp célszerű. Most meg, hogy hűvösebb van, persze visszasírom a meleget. Meg a napsütést. Hiába, az ember természete már csak olyan, hogy soha semmi nem elég jó. Telhetetlenek vagyunk. De legalább lehet büntetlenül süteményt sütni, ez is valami. :)A recept a Kifőztükben is megjelent.Szilvás kevert süteményHozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez, 24 szelethez10 dkg fehér tönkölyliszt10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt12 dkg nyírfacukor12 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj 3 tojás10 dkg tejföl1 teáskanál őrölt fahéj1 teáskanál sütőpor40 dkg magozott szilva (12 szem)A zsiradékot kézi mixer segítségével kikeverjük a nyírfacukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a tejfölt. Továbbra is a kézi mixert használva belevegyítjük a sütőporral, fahéjjal összeforgatott liszteket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, elosztjuk rajta a felezett szilvákat, picit a tésztába nyomkodjuk. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük.CH tartalom: 10 g CH/szelet (ebből 2 g gyors CH)Kalóriatartalom: 107 kcal/szelet