Sütőt bekapcsolni

  • 2015.09.27.
  • 0

A borús őszi idő úgy tűnik, csak megérkezett végül. A korai sötétedés még az esőnél is rosszabb, nehezen viselem. Kénytelen vagyok süni-főzni, hogy jobb kedvem legyen. :)De legalább most már a sütőt nyugodt szívvel be lehet kapcsolni. Ideális kenyér, vagy épp csirke sütéséhez. :)Legutóbb kenyér receptet hoztam, hát akkor most legyen csirke. :) Ez is egy mérhetetlenül egyszerű recept, csak be kell dobálni a sütőbe a hozzávalókat, és másfél órával később megenni. :) Szóval hajrá, sütőt bekapcsolni!Sült csirke spanyolosanHozzávalók 4 személyre- 1 kisebb egész csirke- 1 citrom- 1 teáskanál füstölt, őrölt pirospaprika- 10-15 kakukkfűág- só- (olíva)olaj vagy kókuszzsíra körethez:- 60 dkg újburgonya vagy apró szemű burgonya- 20 dkg koktélparadicsom- 1 konzerv-csicseriborsó (40 dkg)- 6 gerezd fokhagyma(olíva)olaj vagy kókuszzsírA csirkét megmossuk, szárazra töröljük, a hasába tesszük a cikkekre vágott citromot és a kakukkfűágakat. Sóval, majd a pirospaprikával elvegyített olajjal alaposan bedörzsöljük. Olajjal kikent sütőtálba helyezzük, alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.Közben a burgonyát megmossuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. A 1/2 óra leteltével a burgonyát és a fokhagymagerezdeket a csirke köré szórjuk, a kisült zsiradékba forgatjuk. Ismét lefedjük a tálat fóliával, és további 30 percet sütjük. Ezt követően a hús köré szórjuk a leöblített csicseriborsót és a koktélparadicsomot, újra összeforgatjuk a kisült zsiradékkal, amellyel a csirkét is meglocsoljuk. Aláöntünk 1-1,5 dl folyadékot (ez lehet víz vagy húsleves is), és fólia nélkül további 20-25 percig sütjük.CH tartalom: 43 g CH/fő