Mártogatós babból

  • 2015.09.08.
  • 6

Szeretem a mártogatósokat. Sajnos a házi teljes kiőrlésű pita megsütésére csak ritkán van időm, de teljes kiőrlésű tortilla lapot ma már sok helyen lehet kapni. Így azzal szoktuk mártogatni. Vagy sima kenyérrel. Tudom, babból készíteni nem túl szokványos, de nagyon finom. Viszont kifejezetten erős fűszerezést igényel, én ezért választottam a harissza fűszerkeveréket. Persze az igazi az lett volna, ha a harissza nem por formában, hanem krémként kerül bele, de ház az nem volt itthon sajnos. Mártogathatjuk zöldségekkel is.Harisszás babkrémHozzávalók 4-6 személyre1 konzervbab (40 dkg)5 dkg natúr krémsajt3 evőkanál olívaolaj1 gerezd fokhagyma1 teáskanál harissza fűszerkeveréksóőrölt borsA babot leszűrjük, leöblítjük, és az olívaolajjal, a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, valamint a fűszerekkel együtt botmixerrel pürésítjük. Pirítóssal vagy pitakenyérrel tálaljuk.CH tartalom: 10 g ch/fő (6 személy esetén)Kalóriatartalom: 160 kcal/cő (6 személy esetén)