Amit emlegetni fognak

  • 2015.09.02.
  • 6

Tényleg nem szoktam dicsekedni, nem szeretem, mert szerintem mindenkinek más az ízlése, és ráadásul én tényleg sosem főzök bonyolult dolgokat, így nem gondolom, hogy konyhaművészetileg bármit is tudnék mutatni. De ezt a receptet bárkinek bátran tálalnám.
:) A kollégáim azóta emlegetik, hogy elkészítettem és ezt vittem be ebédre magammal. És az az igazság, hogy mi is emlegetjük. A kínai ötfűszer keverék eleve zseniális szerintem, de itt a kacsával és hozzá a tésztával egy csodás párosítás született. Amúgy a kínai ötfűszer keverék most nagy kedvencem, teszem mindenbe: grillezett
gyümölcsökhöz, a tízórai zabpelyhes joghurtba. Imádom, csak lassan elfogy, így mehetek majd újra a boltba fűszerért. :)Előnye ennek a receptnek, hogy könnyű elkészíteni, viszont olyan igazi villantós fogás. Csak arra figyeljünk, hogy a kacsát azonnal tálaljuk, miután felszeleteltük. Kínai öt fűszeres kacsamell zöldséges soba tésztávalHozzávalók 2 személyre- 40 dkg bőrös kacsamell- 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék- sóa körethez:- 12 dkg soba (hajdina) tészta- 1 sárgarépa- 1/4 kaliforniai paprika- 2 szál újhagyma- 2 evőkanál szójaszósz (glutén- és cukormentes)- 1 teáskanál rizsecet- 1/2 lime leve- szezámolaja tálaláshoz:- lime-cikkekA kacsamellek bőrét beirdaljuk, a húst bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel, 1 éjszakán át pácoljuk. Vastag aljú serpenyőben, először a bőrös felükkel lefelé, közepes lángon pirítjuk, amíg elkezd kisülni a zsírjuk. Időnként megforgatva kb. 15 perc alatt átsütjük.Közben a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük a tésztát.A sárgarépát és a kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkozzuk, az újhagymát ferdén felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés szezámolajat hevítünk, nagy lángon néhány perc alatt megpirítjuk rajta a sárgarépát és a paprikát. Az újhagymával további 1 percig sütjük, majd összeforgatjuk az időközben megfőtt tésztával. A szójaszószt elvegyítjük a rizsecettel, a lime levével és kevés szezámolajjal, a zöldséges tésztára öntjük és összekeverjük.A húst tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd 1 centis szeletekre vágjuk. Lime-cikkekkel tálaljuk.CH tartalom: 41 g CH/főKalóriatartalom: 659 kcal/fő (őszintén szólva szerintem ez picit több a kacsazsír miatt, de erre nem találtam megfelelő adatot)