Paprikát paprikával

  • 2015.08.18.
  • 6

Imádom a kápia paprikát. Amúgy nem vagyok egy nagy paprikás, régebben a klasszikus tv paprikát kifejezetten nem szerettem. A kaliforniaival hamarabb megbarátkoztam, de az elmúlt évek nagy kedvenc a kápia. Annyira sokoldalúan lehet használni, sütve pedig, egyszerűen nem tudok betelni vele. Épp ezért imádok paprikakrémet készíteni. A gond csak az vele,hogy mivel télen elég satnyák a paprikák és szemtelenül drága is, így csak nyáron lehet igazán finomat készíteni. Most még tele van vele a piac, így hajrá, vegyétek és készítsétek el ezt a rendkívül egyszerű paprikakrémet. Kenyérre, reggelinek, vagy pitával mártogatósként vendégeknek, bárhogy megállja a helyét. Ez egy enyhe fűszerezésű változat.A csíráért köszönet a Biohálónak, a recpet a Kifőztükben is megjelent.Sültpaprika-krém brokkolicsírávalHozzávalók 4 személyre:- 50 dkg kicsumázott kápia vagy kaliforniai paprika- 2 gerezd fokhagyma- 1 kávéskanál őrölt római kömény- só- frissen őrölt bors- olívaolaj- brokkolicsíraA paprikát felszeleteljük, alufóliával bélelt tepsire helyezzük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olajjal. Mellé dobjuk héjastul a fokhagymát is. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük, amíg megfeketedik a paprika héja. Ekkor az alufóliába zárjuk, 10-15 percet pihentetjük. Óvatosan lehúzzuk a héjat a paprikahúsról, a fokhagyma belsejét kinyomjuk, hozzátesszük, és a római köménnyel együtt botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Brokkolicsírával tálaljuk.CH tartalom: 4 g CH/főKalóriatartalom: 61 kcal/fő