Blogbejegyzés ébren maradáshoz

  • 2014.06.06.
  • 6

Késő este/éjjel, ha már
nagyon fáradtak vagyunk, de valamilyen oknál fogva ébren kell maradnunk még egy bizonyos időpontig, ám teendőnk igazából nincs kötelező (esetünkben egy anyagot várok még e-mailen, aminek megérkezéséig és ellenőrzéséig a lelkiismeretem nem hagy lefeküdni aludni), különböző praktikákat próbálok alkalmazni az ébren maradásra. Kezdem persze a rendrakás, házimunka, ilyesmi, de az csak egy bizonyos pontig működik. Utána a fáradtság legyőz és a kanapéra szorít. Ekkor jön a tévénézős fázis, amivel csak az a gond, hogy el is lehet aludni rajta, ami pedig hiba lenne. Olvasás? Összefolynak a betűk. A Sudoku mindig leköt, de esténként azt pont elalvás előtti álmosítónak-nyugtatónak szoktam használni, szóval az is csak egy újabb 5 percre elegendő ébrenlétet biztosít. És itt kifogytam az ötletekből. Így jutottam el végül oda, hogy írok inkább egy blogbejegyzést, ha az e-mailre várva úgyis be van kapcsolva a gépem. Jelenleg féle egy van amúgy, és fél hatkor csörög a vekker. Így csak egy gyors és egyszerű receptet választok, bízva abban, hogy nem kell tovább várnom, mire befejezem. :)És legyen akkor ez a recept most gluténmentes, ha már ez a legújabb heppem. :) Lehet vacsorára is készíteni, de ebédre is praktikus, főleg, ha tudjuk, hogy nem lesz mikró a közelünkben.Kölessaláta friss zöldségekkel- 20 dkg köles- 2 közepes sárgarépa- 1 nagíbb / 2 kisebb csokor retek- 15 dkg koktélparadicsom- 1 csokor petrezselyem- 1/2 citrom leve- 2 ek olívaolaj A sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk. A kölest egy fedős kisebb lábasban, aminek vastag az alja, szárazon pirítjuk néhány percig, amíg illatozni nem kezd. Ezt követően 1-2 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük bő (ez fontos, picit több víz legyen rajta a szokásosnál, ami a sárgarépa főzéséhez kell) kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és beledobjuk a sárgarépa karikákat is. Lefedve kb. 15 perc alatt magába is szívja a folyadékot és a sárgarépa is megpárolódik. Közben felkarikázzuk a retket,a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. A kölest hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd összekeverünk minden hozzávalót (a citrom levét érdemes elkeverni az olívaolajjal és kevés borssal, mielőtt a salátára öntjük.Langyosan/hidegen tálaljuk. CH tartalom: 40 g CH/adag Kalóriatartalom: 245 kcal/adagu.i.: közben megérkezett az e-mail így mehetek aludni végre :)