Színek a tányéron

  • 2014.02.17.
  • 2

Mostanában a színes ételekért rajongok. Ez pedig tökéletes színkavalkád. Szerintem ha már az időjárás ilyen szürke télen, legalább a tányérunk legyen színes. :)Sütőtökös-burgonyás tócsni (15 db)- 40 dkg sütőtök (megpucolt állapotban mérve)- 40 dkg burgonya (megpucolt állapotban mérve)- 1 fej vöröshagyma (kb. 12 dkg)- 5 dkg vaj- 5 dkg hajdinaliszt- 1 tojás- 2 gerezd fokhagyma- só, bos- 1,5 tk szárított zsálya A sütőtököt, a burgonyát és a hagymát lereszeljük, majd alaposan besózzuk és kb. 20 percre állni hagyjuk. Ezt követően nagyon alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a liszttel, a kipréselt fokhagymával, kevés borssal, zsályával, csipet sóval. Hozzákeverjük a reszelt zöldségekhez. Gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, kb. 1,5 cm vastagságúra lapítgatjuk őket a tenyerünkkel, vigyázva, hogy ne essenek szét. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc után megfordítjuk őket és további 15 perci alatt készre sütjük.Salátával (mi rukkolával ettük) és tejföllel tálaljuk.CH tartalom: 12,6 g lassú CH/dbKalóriatartalom: 89 kcal/db(15 db esetén)(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));