Tervezgetés :)

  • 2013.12.01.
  • 9

Lehet, hogy ma megtaláltuk leendő otthonunk helyszínét. Persze még rengeteg a bizonytalansági tényező, ami miatt lehet, hogy folytatnunk kell a keresgélést, ennek ellenére jó érzés a kockás papírra rajzolgatni. Épp ezért most édességet hozok hosszú eszmefuttatás helyett. És inkább tervezgetünk tovább. :)A múlt hétvégén vettem friss diót a piacon, ezért a héten diós süti készült. Legközelebb majd reszelek 1-2 almát a tésztájába, hogy kicsit szaftosabb legyen, de így sem volt á panasz :)Kávés-diós kockaHozzávalók a piskótához:- 7,5 dkg fehér tönkölyliszt- 7,5 dkg tk búzaliszt- 10 dkg darált dió - 10 dkg nyírfacukor (por)- 3 tojás- 1/2 cs sütőpor- csipet só Hozzávalók a krémhez:- 25 dkg mascarpone- 10 dkg darált dió- 2 dl habtejszín (előre jól lehűtve)- 6 dkg nyírfacukor (por)- 2 ek sütőrum- 2 púpos tk nescafé- 1 ek zselatin- 4 ek vízA piskótához a liszteket elkeverjük a sütőprral és a sóval. A cukrot a tojásokkal egy elektromos kézi mixerrel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a liszttet és a diót is. Sütőpapírral bélelt piskótasütő tepsibe simítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük kihűlni.A krémhez a habtejszínt kézi habverővel kemény habbá verjük. a Mascarponét elkeverjük a cukorral és rummal, hozzákeverjük a felvert tejszínt.. A nescafét és a zselatint elkeverjük a vízben, mikróban megmelegítjük, majd hozzákeverjük a mascarponés krémhez.A piskótáról levesszük a sütőpapírt, majd visszatesszük a tepsibe. Eloszlatjuk rajta egyenletesen a krémet és hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém kicsit megdermedjen.CH tartalom: ebből a mennyiségből 15 nagyobb kockát lehet vágni. 1 kocka 15,6 g CH-t tartalmaz (ebből kb. 1 g gyors CH). 20 kocka esetén 1 szelet 11 g CH-t tartalmaz.(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));