Ezen is túl vagyunk

  • 2013.12.08.
  • 0

Azt hiszem, nem kiabálom el a dolgot, ha azt mondom, ebben az évben a legnehezebb hetet letudtam végre. Ennek megfelelően alig látok a fáradtságtól, hiába a délutáni alvás, a szemeimnek úgy tűnik, hosszabb idő kell a regenerálódásoz. De sikeresen túl vagyunk ezen a héten, ezt megünneplendő pedig de úgy döntöttem, hozok ma estére még egy egyszerű kis receptet, a fáradtság ellenére is. :)Méghozzá egy levest hozok, egyik téli kedvencemet, a sütőtök krémlevest. Nem tudom megunni. Sokféle fűszerezéssel, sokféle variációban készítettem már és mindenhogy imádom. :) Ez most zsályás, tejszínes, pikáns és krémes. Hjajj, bár lenne itthon sütőtök, hogy megfőzhetném holnapra.Zsályás sütőtökkrémleves- 1 kg sütőtök (megtisztított állapotban mérve)- 1 nagyobb fej vöröshagyma (kb. 12 dkg)
- 3 gerezd fokhagyma (kb. 15 g)- 1,5 + 0,5 dl tejszín- 10-12 zsályalevél- 1-2 kis szárított chili (ízlés szerint) - só, bors, olívaolajA sütőtököt megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Két evőkanálnyi olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd legvégül a sütőtököt is. Nagy lángon picit hagyjuk a sütőtökkockákat megpirulni, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. egyujjnyira elfedje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon puhára főzzük a sütőtököt (kb. 20 perc alatt). Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a 1,5 dl tejszínt, összemelegítjük, ha kell, még fűszerezzük, ha esetleg túl sűrű, adhatunk hozzá még vizet. Tálaláskor tejszínt csorgatunk bele egy kanálból és zsályával díszíthetjük.CH tartalom:6 főre elosztva ezt a mennyiséget 1 adag 31,5 g CH-t tartalmaz, (ebből 1,7 g gyors CH)(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));