Gyorsan valamit vacsorára

  • 2013.11.09.
  • 4

Az utóbbi időben úgy tűnik, megint visszatérnek a mindennapjainkba a "gyorskaják", persze tipikus Flammeres módra. :) Pont ezért ritkulnak az új receptek is picit, mert a házi "gyorskaják" nem mindig elég látványosak, vagy épp túl egyszerűek a blogra. Egyszerűen csak arról szólnak, hogy mi van a hűtő mélyén és mit lehet a lehető legkevesebb megerőltetéssel elkészíteni, lehetőleg 30 percen belül. De mégis saját legyen, ne valami éttermi vagy kifőzdei. Ez a recept is így született. Természetesen sütőtökkel, mivel még mindig kitart a sütőtök-mániám. :)Sütőtökös-fenyőmagos rukkola saláta édesköménymagos csirkével- 70 dkg sütőtök (megpucolt állapotban mérve)- 15 dkg rukkola- 30 dkg csirkemellfilé- 3 dkg fenyőmag- 2 ek chilis olívaolaj - 1 ág rozmaring- 1 tk édesköménymag- 1/2 tk cayenne-i bors- olívaolaj, sóA sütőtököt megpucoljuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Összeforgatjuk a chilis olívaolajjal (ha nincs, keverjünk el sima olívaolajat egy kevés chiliporral). Tűzálló tálba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.Közben elkészítjük a csrikehúst is: a hús nagyobb csíkokra vágjuk. Az édesköménymagot mozsárban megtörjük kicsit, elkeverjük a caíenne-i borssal
és kb. fél teáskanálnyi sóval. Beleforgatjuk a húst a fűszerkeverékbe, majd kevés olívaolajon megsütjük.A fenyőmagot egy szárza serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor a rukkolára helyezzük a sütőtök és hússszeleteket, megszórjuk a fenyőmaggal és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Kész is.CH tartalom: 1 adag 30 g lassú CH-t tartalmaz.(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));